Jakou kosmetiku zvolit v období těhotenství?

Jakou kosmetiku zvolit v období těhotenství?

PharmDr. Hana Chudobová

V těhotenství se pokožka napíná s tím, jak roste samotné miminko, což s sebou přináší i vedlejší efekt v podobě strií. Nyní je ten pravý čas sáhnout po bezpečné a účinné kosmetice, která s jizvičkami pomůže.

Těhotenství je pro každou nastávající maminku náročným obdobím, během kterého se musí vypořádat se spoustu změn. A nejen ona. Své zakouší i pokožka, která se v rámci příprav na příchod miminka dokáže až neuvěřitelně přizpůsobit. Rostoucí bříško, hormonální nerovnováha, ale také psychika, zanechávají na kůži znatelné stopy v podobě strií a vytrácející se elasticity.

Proč si vybrat přírodní kosmetiku

Přírodní kosmetika zažívá v posledních letech obrovský boom i díky těhotným ženám, které se stále častěji vzdávají konvenční kosmetiky.

Přírodní kosmetické produkty obsahují pouze šetrné složky s pozitivními účinky na tělo a duši. Nabízí tak další účinnou variantu každodenní péče.

Proč vznikají na pokožce nevzhledné strie 

Ženské tělo má úžasnou super schopnost, a to přizpůsobit se neustálým změnám – pokožka se napíná s tím, jak roste samotné miminko, což s sebou přináší i vedlejší efekt v podobě jizviček

Strie nejsou novinkou ani pro ženy, které nikdy nerodily, budoucí maminky se s nimi ale setkají na 99 %.

Jak bojovat proti striím

Ve většině případů se dá jejich vzniku zabránit prevencí: pravidelnou masáží problémových partií.

Na tu si můžete přizvat i přírodní olejíček nebo speciálně vyvinutý Těhotenský pěstící olej na strie od Weledy jenž obsahuje vitamín E a extrakt z arniky, který brání vzniku nových strií. Výhodou oleje je i to, že dokáže eliminovat již vytvořené strie, a to až do 18 měsíců od jejich vzniku.

Nově také můžete sáhnout po Těhotenském pěsticím másle, které stejně jako ostatní produkty Weledy obsahuje pouze přírodní ingredience, které byly získány udržitelným způsobem. Najdete v něm:

  • organické bambucké máslo
  • výživné kakaové máslo
  • cenné oleje
  • extrakt z pupečníku asijského, látku s vysokým regeneračním účinkem a schopností podporovat syntézu kolagenu, který je pro elasticitu kůže klíčový

Těhotenské máslo Weleda: dlouho vyvíjené pro co největší efekt proti striím 

Jak Těhotenské pěstící máslo od Weledy pomáhá?

Těhotenské máslo má různé účinky: hydratuje, vyživuje, zjemňuje, ale i ulevuje při svědění. Kdo má rád vůně, může se těšit na jemnou květinovou vůni neroli, růží a myrhy. V kombinaci s masážemi zlepšuje pružnost pokožky, čímž pomáhá předcházet striím a poradí si i s těmi, které už na kůži jsou.

Jak ho používat pro co největší efekt?

Aby byl efekt Těhotenského pěstícího másla co nejviditelnější, je dobré ho používat v rámci kratších masáží. Alespoň jednou denně (ideálně ale 2x) doporučujeme masírovat bříško a ostatní části těla jemnými krouživými pohyby. Láskyplné dotyky navíc uklidní i samotný plod – je dokázáno, že na ně miminko v bříšku reaguje více než na jakoukoliv jinou formu komunikace.

Protože každá máma ví, jak vzácný je čas

Zatímco o pleť pečuje většina lidí poctivě, s pokožkou bývá trochu pozadu. Důvod je prostý: Není čas čekat, až se textura vsákne (což se málokdy stane úplně). Weleda proto při vývoji pěstícího másla vzala v potaz i jeho rychlou vstřebatelnost. Díky unikátní receptuře, která při kontaktu s kůží roztaje, se po namazání pokožky můžete ihned obléknout, aniž by na oblečení zůstaly nežádoucí stopy.

 

Olej nebo máslo?

Weleda nabízí celou řadu produktů, které se vzájemně doplňují, případně nahrazují. V blízkém okruhu má svého „příbuzného“ i Těhotenské pěstící máslo, a to Těhotenský pěstící olej na strie.

Který z produktů vybrat, abyste uspokojili všechny potřeby pokožky a vytěžili z jejich receptur maximum?

Z pohledu hydratace můžete tyto dva produkty také kombinovat: Máslo pokožku krásně hydratuje. Následně nanesený olej (který ze své podstaty hydratovat nedokáže) pak vláhu v kůži uzamkne.

PS: Těhotenské máslo i olej je vhodný nejen pro maminky :)