Čokoláda Criollo 100% BIO 500 g

Vitalvibe
Certifikáty BIO Benefity BIO
Hořká čokoláda v její nejčistší podobě bez přidaného cukru.Více
Můžete mít {{label}} u vás
599 12 / 10 g
- +
Skladem 1 ks Na pobočce 1 ks
  • Rodinná lékárna s 30letou tradicí
  • 99% zákazníků nás doporučuje
  • Výhodné ceny pro registrované
  • Eko balení šetrné k planetě

Popis

Vitalvibe Čokoláda Criollo 100% BIO 500 g

Ochutnejte 100% čokoládu v naprosto čisté podobě. Poznáte samotnou esenci této oblíbené potraviny. Naše čokoláda je vyrobená z jediné suroviny, pocházející z čisté přírody. Proto je plná vůně a typicky zemité chuti. Přinese vám to pravé pohlazení pro tělo i mysl!

Benefity

  • Hořká čokoláda v její nejčistší podobě
  • Bez přidaného cukru
  • S vysokým obsahem antioxidantů a minerálů

Seznamte se s opravdovou čokoládou

100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu.

100% čokoláda, tedy kakaová pasta, je vyrobena z bio kakaových bobů z Peru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.

Není čokoláda jako čokoláda

Mnoho lidí považuje čokoládu za „hříšné potěšení“. Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků.

Ušlechtilé Criollo kakaové boby

Tyto kakaové boby pocházejí z vzácné odrůdy Criollo, která plodí kakaová jádra nejvyšší jakosti s tou nejjemnější chutí a vůní. Kakaové boby této ušlechtilé odrůdy patří mezi vůbec nejkvalitnější na světě.

Výnosy jsou však nižší, protože odrůda Criollo je velmi citlivá na klimatické podmínky a náchylná k různým nemocem. Proto patří Criollo kakao mezi nedostatkové zboží, což se také podepisuje na jeho ceně, která je mnohonásobně vyšší než například u běžné odrůdy Forastero.

Criollo se vyznačuje delikátní jemnou chutí s ovocnými tóny bez nepříjemné hořkosti. Naše raw kakao vám díky tomu přinese výjimečný chuťový zážitek.

Jak se rodí pravá raw čokoláda?

Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. V nepražené formě představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Pravá hořká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny lidskému organizmu prospěšné látky.

Čokoládou ke zdraví

100% raw čokoláda, vyrobená z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná. Z nejvýznamnějších bioaktivních látek můžeme jmenovat tyto:

Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.

Antokyany jsou přírodná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny. Udává se, že hořká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% theobrominu a 0,02 - 0,03% kofeinu. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy. Naopak – kvalitní, čistá raw čokoláda navozuje příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.

Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“. Kakao prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti.

Kvalitní čokoláda je velmi dobrým zdrojem minerálních látek.

Příběh čokolády

O příznivých účincích čokolády se vědělo již od počátků její existence. Není také náhodou, že se původně prodávala pouze v lékárnách a lékaři ji předepisovali při rekonvalescenci. Už staří Mayové a Aztékové věděli o jejích účincích a považovali ji za posilující prostředek a také k léčení zdravotních komplikací.

V období 16. až 19. století byla popsána celá řada zdravotních účinků čisté čokolády.

Roku 1753 švédský přírodovědec Carl Linné díky pověsti čokolády kakaovníku botanické jméno Theobroma cacao, což v překladu znamená „pokrm bohů“.

Až v průběhu 20. století čokoláda získala pověst čehosi nezdravého. Nepříznivý vliv na lidský organizmus mají ale převážně složky, které se přidávají do většiny komerčně vyráběných čokolád, hlavně bílý cukr, sušené mléko, aromata a další přídatné látky.

Smutnou skutečností je, že většina lidí si dnes pod pojmem čokoláda neumí představit nic jiného, než tuto směs nepřirozených surovin – převážně s vysokým obsahem bílého cukru a rostlinného ztuženého tuku.

O značce Vitalvibe

Vitalvibe je česká značka s portfoliem unikátních superfoods ve formě sušených plodů, kořenů, ořechů a dalších darů přírody v té nejvyšší dostupné kvalitě. Dovážené od farmářů z celého světa, baleno s láskou a péčí Vitalvibe vlastní. Produkty jsou vhodné ve většině případů i pro veganskou, RAW a bezlepkovou dietu.

Značka je lídrem na trhu RAW & BIO potravin ve střední Evropě. Již od roku 2011 utváří trh RAW & BIO potravin v Česku a byli mezi prvními, kteří u nás začali vyznávat živou stravu.

Složení

Kakaová pasta BIO 100%

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 2396 kJ/ 581 kcal
Tuky 50 g
z toho nasycené 29 g
Sacharidy 8,3 g
z toho cukry 0,5 g
Vláknina 21 g
Bílkoviny 15 g
Sůl  

Použití

Skladování: Uchovávejte při teplotě do 18°C, nevystavujte slunečnímu záření. Obal po použití vždy dobře uzavřete. Nevystavujte prudkým změnám teplot.

Upozornění: Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, černý a zelený čaj a káva). Opatrně by s čokoládou měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

Hodnocení produktu

V zájmu transparentnosti recenze nijak neovlivňujeme.
0 ***** 0 hodnocení

Tento produkt zatím nikdo nehodnotil.

Přidat hodnocení
Vaše hodnocení

Spolu s tímto si zákazníci také koupili: