Koláčky nám pomáhají s fungováním webu. Díky nim víme, jak naše stránky používáte a můžeme je zlepšovat. Můžete je odmítnout zde, ale budeme rádi za jejich přijetí, abychom se mohli stále zdokonalovat.
Vitamín E
Vitamín E (neboli tokoferol) patří mezi antioxidanty, zamezuje hromadění škodlivých látek v těle a podporuje účinnost Vitamínu A.
Čemu prospívá Vitamín E
Podle schválených zdravotních tvrzení vitamín E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
V jakých potravinách je Vitamín E
Mezi potraviny bohaté na vitamín E patří zejména obilné klíčky, sójové boby, rostlinné oleje, ořechy, vejce, luštěniny, rostlinné oleje, růžičková kapusta, listová zelenina, celozrnné obiloviny, špenát.
Dávkování vitamínu E
Denní referenční hodnota příjmu pro dospělého je 12 mg.
Co je dobré vědět
Kuchyňskými úpravami a zpracováním potravin (včetně zmrazení) dochází k výrazným ztrátám Vitamínu E.
-
Rodinná lékarna s 30letou tradicí
-
Naši kvalitu ověřujeme výzkumem
-
Osobní přístup k naším zákazníkům
-
Naše produky balíme ekologicky