- Úvod
- Zdravá strava
- Tuky a oleje
- Ghí máslo
Ghí máslo
Ghí máslo je přepuštěné máslo zbavené vody a mléčné bílkoviny. Mívá jemně oříškovou chuť a vyznačuje se vysokým kouřovým bodem (bodem přepálení) a dlouhou trvanlivostí bez nutnosti chlazení. Vhodné pro vaření, pečení i smažení, oblíbené také při laktózové intoleranci. Zjistěte více
-
Máslo ghí 280 g
% Sleva pro přihlášené ,ŠufanZ pravého bovinního kolostra. Vyšší obsah vitamínů. Skvělá chuť.Dostupnost: Skladem
239 Kč
6,8 Kč / 10 g
-
Ghí 450 ml
AllnatureIdeální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek.Dostupnost: Nedostupné
270 Kč
6 Kč / 10 ml
-
Ghí 1000 ml
AllnatureIdeální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek.Dostupnost: Nedostupné
499 Kč
5 Kč / 10 ml
-
Farmářské Ghí 120 ml
-15% ,Purity VisionVhodné na pečení a smažení. Nízký obsah laktózy.Dostupnost: Nedostupné
Běžná cena: 129 Kč
110 Kč
9,2 Kč / 10 ml
Nelze najít produkty odpovídající výběru.
Ghí je tradiční forma přepuštěného másla, která vzniká pomalým zahříváním másla, během kterého se oddělí voda a mléčné bílkoviny. Výsledkem je čistý máselný tuk s jemnou, lehce oříškovou chutí a krémovou konzistencí. Díky odstranění bílkovin a laktózy je ghí vhodné i pro osoby s citlivým trávením nebo lehkou intolerancí na mléko.
Jednou z hlavních výhod ghí je jeho vysoký kouřový bod (teplota, při které se tuk začne přepalovat) – až kolem 250 °C – což z něj dělá ideální tuk pro smažení, pečení nebo restování. Je stabilní, nepřepaluje se a nezanechává v jídle nepříjemné pachy.
Ghí má univerzální využití v kuchyni. Můžete ho použít místo másla na pečivo, do kaší, k vaření zeleniny, masa nebo do sladkých jídel. Skvěle se hodí i do indické nebo bezlepkové kuchyně.
Dalším benefitem je dlouhá trvanlivost i bez chlazení. Stačí ho uchovávat v uzavřené sklenici na temném místě.
Ghí máslo v naší nabídce je vyrobeno z kvalitního másla bez přidaných látek – naši zákazníci si nejvíce oblíbili ghí od Šufanu či Allnature.