Aromaterapie v kosmetice a její vliv na naše tělo

Aromaterapie v kosmetice a její vliv na naše tělo

PharmDr. Hana Chudobová

Esenciální přírodní oleje dokážou velmi ovlivnit naše emoce i vzpomínky. Proč bychom se na ně měli v kosmetice zaměřit?

Jak esenciální oleje ovlivňují náš život?

Čistě přírodní vůně mohou ovlivnit naše emoce i vzpomínky a zároveň nám pomáhají spojit se s přírodou, která nás obklopuje.

Weleda je na přírodní vůně odborníkem již více než 100 let. Kvalitní vonné kompozice vyvíjí díky práci zkušených parfumérů ve vlastním Fragrance Competence Center.

 

Jaký je rozdíl mezi esenciálními oleji a syntetickými vůněmi?

1. Esenciální oleje

  • Esenciální oleje jsou součástí každé rostliny. Tyto látky se získávají z květů, ale i listů, plodů, dřeva, pupenů a kořenů.
  • Ve srovnání s kompozicemi syntetických vůní jsou mnohem složitější – například přírodní esenciální růžový olej obsahuje až 300 různých sloučenin. 
  • Esenciální oleje vám naopak od těch uměle vytvořených umožní zažít skutečnou podstatu rostliny.

2. Syntetické vůně

  • Syntetické vůně se obvykle vyrábí z ropných derivátů, což znamená, že nepochází z živé přírody.

 

Jak vonné látky fungují?

Vůně mají vliv na naši vnitřní pohodu, a to dokonce větší, než si uvědomujeme. Vůně rostliny odhaluje její vnitřní podstatu. Proto je zcela pochopitelné, že na nás mají přírodní vůně jedinečný účinek. Mohou přímo ovlivnit naše pocity, ale také probudit dávno zapomenuté vzpomínky.

 

Jak vonné látky fungují v kosmetice?

V přírodní kosmetice mají vonné látky na starosti více, než jen zajistit vlastní aroma produktu. Svou silou přispívají k jeho celkovým výhodám. V úvahu se berou různé účinky esenciálních olejů na pokožku, ale i to, jak na nás jejich vůně emocionálně působí.

Efekt je:

  • uklidňující
  • vyrovnávající
  • nabíjející
  • uzemňující
  • stimuluje mysl
  • zvyšuje naši smyslnost
  • dodává pocit bezpečí
  • rozjasňuje náladu

Ať už je to vůně osvěžující, harmonizující nebo uklidňující, mnoho rostlin se dokáže díky obsahu esenciálních olejů významně dotknout našeho těla, mysli i duše.

 

Proč se Weleda zaměřuje na esenciální oleje z rostlin?

Weleda se spoléhá na přirozenou sílu rostlin už od roku 1921, a proto dobře ví, že přírodní vůně zvyšuje účinnost produktů a tím prospívá i zákazníkům.

Lidé obzvlášť pozitivně reagují na přírodní vonné esence, jež mohou mít hlubší dopad na náš emocionální svět a mohou prospět i holistickým způsobem

 

Chvíle plné pohody se sprchovými krémy

Ať už toužíte po relaxaci nebo osvěžení, sprchové krémy a gely Aroma Showers od Weledy promění vaší každodenní sprchu v aromaterapeutický očistný rituál pro tělo i smysly

Aroma Shower Energy povznáší smysly živými a ostrými vůněmi zázvoru, citronové trávy a cedrového dřeva.

Pro příjemné zklidnění smyslů zkuste aromatickou levanduli s vetiverem a bergamotem ve sprchovém krému Aroma Shower Relax, který vás připraví na blažený spánek.

Požehnaný klid vám přinese také Aroma Shower Harmony, jenž vás vezme do tichého lesa vonícího po stříbrných a sibiřských jedlích.

A pro romantické duše je jako stvořený sprchový krém Aroma Shower Love s květinovou vůní růže, jasmínu a ylang ylang. 

 

Domácí wellness

Horká voda, pára a aromaterapeutické vůně představují spolehlivý recept, jak večer zklidnit roztěkanou mysl.

Proměňte obyčejnou sprchu v povznášející zážitek a péči o sebe sama s aromaterapeutickými sprchovými mýdly od Weledy.

Uvolněte se a relaxujte v doprovodu aromatické levandule, tropické sladké trávy nebo citrusového osvěžení. Nebo potěšte své smysly vůní sladkého ylang-ylang a něžného kosatce.

Vaše sprcha bude relaxační útočiště, kde můžete uniknout každodennímu shonu.

 

PharmDr. Hana Chudobová
autor článku

Vystudovala jsem klinickou farmacii na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Zanedlouho poté jsem začala provozovat svoji vlastní lékárnu, kterou mám až do současnosti. Za tu dobu jsem si rozšířila odborný rozhled nejen řadou certifikovaných kurzů o poradenství ve farmacii, ale především denodenní prací s pacienty, kteří se za mnou vrací již přes 30 let. V praxi využívám své znalosti a zkušenosti s pacienty společně s poznatky současné medicíny. Farmacii mám ráda, přináší mi radost a dlouhodobé uspokojení.

poradna@vitalpoint.cz

Související články