Koláčky nám pomáhají s fungováním webu. Díky nim víme, jak naše stránky používáte a můžeme je zlepšovat. Můžete je odmítnout zde, ale budeme rádi za jejich přijetí, abychom se mohli stále zdokonalovat.
- Úvod
- Doplňky stravy
- Speciální
- Kolagen
Kolagen - Evelle - Riva-Flex - OMX - Allnature
Kolagen je pojivová tkáň, která „drží pohromadě" buňky a tkáně v lidském těle a určuje jejich pevnost a pružnost. Udává se, že některé typy kolagenových vláken jsou několikanásobně pevnější než ocel.
- Značka Evelle
- Značka Riva-Flex
- Značka OMX
- Značka Allnature
- Zrušit všechny filtry
Kolagenový nápoj 10 dávek
Kombinace kolagenu, kyseliny hyaluronové, koenzymu Q-10 pro krásu a zdraví.
Mořský kolagen + vit. C + vit B3 30 kapslí
Stará se například o pružnost a vitalitu pokožky.
Riva-Flex kloubní výživa 1000 ml
Unikátní šestisložková kloubní výživa s antioxidanty.
Riva-Flex kloubní vyživa 500 ml
Unikátní šestisložková kloubní výživa s antioxidanty.
Mořský kolagen Original Premium 200 g
Na dokonalou pleť. Zlepšuje její elasticitu, hydratuje a vyhlazuje.
Evelle 60 tablet
Evelle je doplněk stravy poskytujíci péči o pleť, vlasy a nehty.
Kolagen Original Premium 200 g
Pro každého, kdo chce pečovat o svou pleť opravdu od základů.
Čemu prospívá
Kolagen je nepostradatelná bílkovina. Lidské tělo si jej produkuje samo a to téměř ve třiceti variantách, které jsou představovány jednotlivými typy bílkovinných vláken s různým prostorovým uspořádáním. Kolagen představuje 25 – 30% všech bílkovin v těle a jeho vysoký obsah je přítomen v kůži, chrupavce, šlachách, kostech, zubech. Z toho je zřejmé, že struktury kolagenu musí být v odlišných částech lidského těla různorodé, přizpůsobené různým stupňům pevnosti, pružnosti a pohyblivosti okolních tkání.
Jak se může projevovat nedostatek
Po třicátém roce věku se tvorba kolagenu a jeho množství v lidském těle postupně snižuje. Ve vyšším věku je jednoznačně znát, že:
- kůže ztrácí svoji pevnost a pružnost
- kosti se stávají křehčími
- funkčnost kloubního aparátu se zhoršuje
Známé jsou i tzv. „kolagenové choroby", tedy nemoci, které jsou způsobeny tvorbou patologických nebo degradačních forem kolagenu.
Negativní vliv na tvorbu kolagenu má nezdravý životní styl, škodlivé je kouření a vysoká spotřeba cukru.
V jakých potravinách je kolagen
Významným zdrojem kolagenu jsou sýry a mléčné výrobky, maso, vejce. Suplementace kolagenu je vhodná také prostřednictvím kvalitních doplňků stravy. V nich bývá kolagen přítomen v podobě želatinových přípravků, nebo ve formě hydrolyzovaného nebo nativního kolagenu. Zatímco nativní kolagen je struktura přirozená, tělu vlastní, želatiny a hydrolyzovaný kolagen vznikají jeho štěpením.
Dávkování
Kolagen bývá dostupný ve formě tablet, případně drinku. Doporučené dávkování proto záleží na typu konkrétního přípravku a je uvedeno v příbalovém letáčku. Většinou není doporučováno užívání u dětí do 3 let, u těhotných a kojících žen.
Pro maximální účinek
Za účelem komplexního účinku jsou v produktech využívány nejdůležitější typy kolagenů - v lidském těle je totiž nejvíce (až z 90%) rozšířený typ kolagenu I (šlachy, kosti, zuby), dále pak typ II (chrupavky) a typ IV (cévy). Do doplňků stravy s kolagenem jsou přidávány i vitamíny (C, K a D).
- Rodinná lékarna s 30letou tradicí
- Naši kvalitu ověřujeme výzkumem
- Osobní přístup k naším zákazníkům
- Naše produky balíme ekologicky