Pure Cacao Kakao z Peru BIO 500 g

BrainMax
Certifikáty BIO Benefity % Sleva pro přihlášené BIO
Bohatý zdroj minerálů, antioxidantů a polyfenolů. Garance čistoty.Více
Můžete mít {{label}} u vás
239 4,8 / 10 g
- +
Skladem 4 ks Na pobočce 4 ks
  • Rodinná lékárna s 30letou tradicí
  • 99% zákazníků nás doporučuje
  • Výhodné ceny pro registrované
  • Eko balení šetrné k planetě

Popis

BrainMax Pure Cacao Kakao z Peru BIO 500 g

Kakaový prášek z čistých peruánskách bobů představuje zdroj polyfenolůtheobrominu a minerálů. 

Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu a díky tomu může pozitivně působit na psychiku a podporu energie

Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.

Účinky

Bohatý zdroj minerálů

Draslík ,vápník, fosfor, hořčík, železo, zinek a měď ve skvěle vstřebavatelých formách pro lidské tělo jsou přirozenou součástí pravého kakaa.

Aktivátor dobré nálady

Kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k syntéze serotoninu a díky tomu působí pozitivně na psychiku a podporu energie.

Ochrana proti infarktu a mrtvici

Kakao bohaté na flavanoly zlepšuje hladinu oxidu dusnatého v krvi. Oxid dusnatý rozšiřuje cévy, čímž zlepšuje průtok krve.

5 zajímavostí, které jste možná o kakaových bobech netušili

  • Kakaové boby obsahují více než 300 zdraví prospěšných sloučenin. 
  • Kakaovníky je třeba vysadit vedle vysokých stromů, aby byly chráněny před přímým slunečním zářením. To je důvod, proč často vidíte kakaové stromy vysazené mezi mangovníky a papájami.
  • Více než 70 % produkované kakaa na světě pochází ze západní Afriky.
  • Výnosy kakaa jsou malé a náročné na práci – částečně proto, že neexistuje žádný stroj na jeho sklizeň, takže se vše dělá ručně.
  • Kakaovník je pokrytý květy, které jsou opylovány drobným pakomárem. Úspěšně opylené květy nesou plody, kterými jsou oválné kakaové lusky.

Ne všechno, čemu se říká kakao je kakao...

V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Ty nejlepší RAW kakaa začínají od 20% tuku a maximálně s 1 g cukru na 100 g. Právě v tucích se vyskytují zdraví prospěšné látky. Kakao je bohaté také na bílkoviny (27 g na 100 gramů). 

Kakao se vyrábí umletím nepražených kakaových bobů (Theobroma cacao). Díky tomu si zachovává zdraví prospěšné látky které působí na tělo i mysl. Pražení bobů výrazně snižuje obsah flavonoidů v kakau.

Za zmínku stojí také vysoký obsah teobrominu. Látka podobná kofeinu, která stimuluje centrální nervovou soustavu. Ovšem ne tak silná, jako kofein, takže se nemusíte bát, že byste po kakau neusnuli. Tebromin také zklidňuje dýchací cesty, stimuluje srdce nebo snižuje krevní tlak.

Složení

Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1852,8 kJ / 442,8 kcal
Tuky 22 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 12,8 g
- z toho mononenasycené mastné kyseliny 8,8 g
- z toho polynenasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 13,4 g
- z toho cukry 1 g
Vláknina 31,1 g
Bílkoviny 27 g
Sůl 0,0825 g
Draslík 3350 mg (167,5% DDD)
Vápník 175 mg (21,87% DDD)
Fosfor 715 mg (102,14% DDD)
Hořčík 470 mg (125,89% DDD)
Železo 28,2 mg (200% DDD)
Zinek 7,1 mg (71% DDD)
Měd 4,2 mg (420% DDD)
Theibromin 2,9 g

Složení: 100% BIO Kakao (Theobroma cacao)

Použití

  • Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2 až 3 polévkové lžíce kakaa s vašim oblíbeným rostlinným mlékem. V případě potřeby přidejte svůj oblíbený adaptogen: maca, ashwagandha, lékořice.
  • Přidávejte lžíci kakaa do svých oblíbených proteinových šejků.
  • Další možnosti využití kakaa objevíte v kuchyni, kde ho můžete přidávat do dezertů nebo při pečení.

Hodnocení produktu

V zájmu transparentnosti recenze nijak neovlivňujeme.
0 ***** 0 hodnocení

Tento produkt zatím nikdo nehodnotil.

Přidat hodnocení
Vaše hodnocení

Spolu s tímto si zákazníci také koupili: