Kurkumin - Naturtreu
Kurkumin, žluté přírodní barvivo, je klíčová biologicky aktivní složka, která se získává extrakcí z oddenků rostliny kurkuma. Jestliže občas jíte exotické jídlo obsahující koření s žlutozlatou barvou, posilujete své zdraví více způsoby, aniž byste si to uvědomovali :) Proč? To se dozvíte zde. Zjistěte více
- Značka: Naturtreu
- Zrušit vybrané filtry
-
Zlaté mléko 300 g
Vstřebatelnost , Bez aditiv ,NaturtreuLahodný nápoj s ashwagandou, lucumou, cejlonskou skořicí, kurkumou a pepřem.Dostupnost: Skladem671 Kč
22,4 Kč / 10 g
Nelze najít produkty odpovídající výběru.
Čemu prospívá
V lidovém léčitelství se blahodárný komplex přírodních látek těchto rostlin využívá při poruchách trávicí soustavy, při nadýmání a kolikách ledvin, jater a žlučníku, při poporodních bolestech a bolestivé menstruaci. Dále slouží ke zlepšení hojení vředů, lišejů a kožních poranění.
Svým účinkem je kurkumin silný a všestranný antioxidant, u kterého je udáváno, že preventivně přispívá k:
- dostatečné funkci imunitního systému
- normální činnosti kardiovaskulárního systému a krevního oběhu
Předpokládá se také jeho protektivní účinek na nervovou soustavu, činnost kloubů, chrupavek a zdravý stav pokožky.
Dávkování
Extrakt z oddenků rostliny rodu kurkuma je nejčastěji dostupný ve formě kapslí a tobolek, které se užívají během jídla. V podobě sypaného prášku je pak určen k přípravě nápojů s mlékem, případně ovocnou šťávou. Extrakt z oddenku bývá standardizován na obsah kurkuminoidů a v některých produktech může být doplněn výtažky ze zázvoru, vanilky, echinacey apod.
Co je dobré vědět pro jeho lepší biologickou využitelnost
Samotný kurkumin je poměrně rychle degradován v játrech a střevní stěně. Technologická forma přípravků proto u substancí kurkumy předurčuje jejich skutečnou dostupnost a biologickou využitelnost pro lidské tělo. Naši pozornost si z tohoto důvodu zasluhují přípravky, které využívají například moderní technologii inkorporace účinných látek do lipozomů složených z přirozených fosfolipidů (tzv. lipozomální doplňky stravy). Tím je umožněn přímý a chráněný transport aktivních složek přípravku k cílovým buňkám lidského těla s předpokladem jejich maximální využitelnosti.