Železo - BetterYou
Železo je prvek důležitý pro zachování života. V našem organismu je součástí červených krvinek, které přenáší kyslík z plic do ostatních částí těla. Je ale také přítomné v celé řadě enzymů důležitých např. pro energetické procesy v organismu.
Doplňování železa má příznivý vliv na únavu, vyčerpání, chudokrevnost. Zjistěte více
- Značka: BetterYou
- Zrušit vybrané filtry
-
Iron – Železo ve spreji 10 mg s příchutí granátového jablka 25 ml
Vstřebatelnost ,BetterYouSkvělá chuť. Vysoká účinnost. Šetrné k trávicímu systému.Dostupnost: Skladem463 Kč
185,2 Kč / 10 ml
-
Vegan Health – D3 B12 železo a jód ve spreji s příchutí malin a granátového jablka 25 ml
Vstřebatelnost ,BetterYouRychlejší a účinnější absorpce. Šetrné k trávicímu systému.Dostupnost: Nedostupné463 Kč
185,2 Kč / 10 ml
Nelze najít produkty odpovídající výběru.
Čemu prospívá železo
Podle schválených zdravotních tvrzení železo přispívá k:
- normálním rozpoznávacím funkcím
- normálnímu energetickému metabolizmu
- normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu
- snížení míry únavy a vyčerpání
- procesu dělení buněk
- tvorbě červených krvinek a hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle
Jak se může projevovat nedostatek železa
Velmi častým projevem nedostatku železa je anémie ( chudokrevnost) projevující se únavou, bledostí, bušením srdce, nechutenstvím a celkovým snížením obranyschopnosti organismu.
V jakých potravinách je železo
Nejbohatším přírodním zdrojem železa je červené maso a játra, dalšími zdroji jsou vejce, obilné klíčky, mléko, ořechy či boby.
Dávkování železa
Denní referenční hodnota příjmu pro dospělého je 14mg. Častější pití kávy a černého čaje brání vstřebávání železa, pokud tedy užíváte doplňky stravy obsahující železo, doporučujeme je zapíjet čerstvou ovocnou šťávou, neboť vitamin C podporuje vstřebávání železa z potravy.
Co je dobré vědět
- Železo je důležitá minerální látka, kterou si náš organismus nedokáže sám vyrobit a my jí musíme tělu dodávat. Vhodné je užívání s vitamínem C, ten podporuje vstřebávání železa.
- Maso nebo ryby při konzumaci s jinými potravinami obsahujícími železo přispívají k lepšímu vstřebávání železa.