- Úvod
- Doplňky stravy
- Rostlinné extrakty a byliny
- Chlorella
Chlorella - Advance
Chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa s vysokou nutriční hodnotou, která se pěstuje v asijských zemích. Svým spektrem vitamínů a minerálů a hodnotou bílkovin si oprávněně získává stále větší pozornost vědců a široké veřejnosti. Pojďme si ji tedy představit. Zjistěte více
- Značka: Advance
- Zrušit vybrané filtry
-
Chlorella + Spirulina BIO 1000 tablet
BIO ,AdvanceObsahuje čistou chlorellu a spirulinu bez přídavných látek.Dostupnost: Skladem457 Kč
0,5 Kč / 1 kus(tbl)
-
Chlorella BIO 1000 tablet
BIO ,AdvanceObsahuje 100% čistou řasu chlorella prémiové kvality. Bez aditiv.Dostupnost: Skladem457 Kč
0,5 Kč / 1 kus(tbl)
-
DetoxActive 120 kapslí
AdvanceUnikátní kombinace pro detoxikaci a očistu organismu.Dostupnost: Skladem389 Kč
3,2 Kč / 1 kus(tbl)
Nelze najít produkty odpovídající výběru.
Čemu prospívá
Chlorella obsahuje velmi ceněné látky s antioxidačními účinky a s podporou vitality člověka. V odborné literatuře je popisováno:
- příznivé ovlivnění činnosti imunitního systému člověka
- unikátní schopnost chlorelly vázat na sebe těžké kovy a další toxické sloučeniny
Tím přispívá k žádoucímu a rychlému odstranění toxinů z lidského organismu. Za významnou je dále považována podpora metabolismu i funkcí jater. Blahodárný vliv má na střevní trakt prostřednictvím stimulace růstu přirozené střevní mikroflóry a zklidněním střevní stěny při jejím podráždění.
Dávkování
Chlorella je nejčastěji dostupná ve formě za studena lisovaných tablet, které je nutné dostatečně zapít, nebo prášku. Dostupná je také v BIO kvalitě. Doporučená denní dávka je vždy uvedena v příbalové informaci produktu.
Mezi nejčastěji využívané druhy chlorelly v doplňcích stravy patří Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa, Parachlorella kesseri a Chlorella SP. Za velmi rozumnou lze ve vybraných přípravcích považovat kombinaci chlorelly s dalšími přírodními „superpotravinami", ke kterým patří spirulina nebo zelený ječmen.
Co je dobré vědět o jejím zpracování
Buňky chlorelly mají pevnou buněčnou stěnu, kterou lidský organismus nedokáže vstřebat. Proto je nutné při zpracování této řasy její buněčný obal narušit - vysokotlakou homogenizací, mletím, mikrovlnným zářením, nebo sonickými pulsy. Údaj o procesu desintegrace buněčné stěny by měl být k dohledání v příbalové informaci výrobce.