Kakaový prášek RAW 120 g

Goodie
Z prémiových kakaových bobů. Specifická chuť pravého kakaa.Více
Můžete mít {{label}} u vás
135 11,3 / 10 g
- +
Skladem 8 ks Na pobočce 8 ks
  • Rodinná lékárna s 30letou tradicí
  • 99% zákazníků nás doporučuje
  • Výhodné ceny pro registrované
  • Eko balení šetrné k planetě

Popis

Goodie Kakaový prášek RAW 120 g

Náš výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky.

  • Je vyrobený z exkluzivních bobů Fino de Aroma z Kolumbie.
  • Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. 
  • Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě). 

Hlavní účinné látky:

Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv. 

Theobromin

Tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein, dodávají energii. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost. 

Antioxidanty

Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.

Flavonoidy

Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami.

Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa. 

Fenylethylamin

Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny.

Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt. 

Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.

Druhy kakaa, které jsou na trhu

Přírodní (nealkalizované) kakao

Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává. 

Holandské (alkalizované) kakao

Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost. 

Tepelně upravené

Klasické a v historii  nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek.  Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat. 

Tepelně neupravené, RAW kakao

V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme v našem sortimentu. 

Kakao se sníženým obsahem tuku

Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu). 

Složení

100% Kakaový prášek

Nutriční hodnoty (100 g) :

Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal

Tuky: 22,96 g

     z toho nasycené mastné kyseliny: 13,96 g

Sacharidy: 46,57 g

     z toho cukry: 0,04 g

Bílkoviny: 20,04 g

Vláknina: 30,04 g

Vápník: 135.42 mg 36 %*

Železo: 41.83 mg 298 % *

Draslík: 1,340 mg 48 % * 

Magnesium: 519.25 mg 138%

**Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)

Použití

Vzhledem k vlastnostem nealkalizovaného RAW kakaa, které není chemicky upraveno je důležité prášek důkladně rozmíchat nejprve v malém množství tekutiny (rostlinného mléka). Následně můžete vzniklou směs mlékem dolít.

Hodnocení produktu

V zájmu transparentnosti recenze nijak neovlivňujeme.
0 ***** 0 hodnocení

Tento produkt zatím nikdo nehodnotil.

Přidat hodnocení
Vaše hodnocení