Kombucha Jazmín 330 ml
Projekt KombuchaPopis
Projekt Kombucha Jazmín 330 ml
Podmanivá chuť jasmínu doplněná lehkými tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti typické právě pro většinu kvalitních zelených čajů.
Čím je Projekt Kombucha výjimečný?
Fermentovaný nápoj z kombuchy přináší spoustu benefitů pro naše tělo. Obvzlášť, pokud si zachová vysoký obsah probiotických kultur. Projekt Kombucha své nápoje nefiltruje ani nepasterizuje, díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře a vyladěné receptuře přitom nemají octovou pachuť. Mužete si tak vychutnávat chuť čaje a bylinek s přirozenou perlivostí.
Benefity naší kombuchy
- Je živá,
- přirozeně perlivá,
- fermentuje 5 týdnů,
- má známý obsah probiotik,
- je nefiltrovaná a nepasterovaná,
- je bez cukru, sladidel a konzervantů,
- má český původ a výrobu,
- a hlavně skvěle chutná!
Osvěžení a hydratace s chutí
Díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze svěží chutí obsažených čajů a bylin.
Přírodní perlení navíc zdůrazňuje chuťové prvky a zároveň není tak agresivní jako u nápojů sycených CO2. Kombinace těchto parametrů je zárukou gurmánského chuťového zážitku, který Vás příjemně osvěží v horkých letních dnech a hydratuje kdykoliv potřebujete!
Zdravý střevní mikrobiom
Fermentované potraviny přirozeně obohacují náš mikrobiom díky obsahu zdraví prospěšných mikrobiálních kultur. Kombucha obsahuje miliardy těchto bakterií a kvasinek, které pomáhají udržovat zdravou mikrobiální symbiózu ve střevech, pomáhají v boji s patogeny a celkově napomáhají zdraví střevní mikroflóry.
Energie a vitalita
Čaj je sám o sobě bohatý na ergogenní látky, které napomáhají bdělosti, koncentraci a využití energického potenciálu. Fermentací se využití těchto látek až několikanásobně zvyšuje a proto se po užití kombuchy můžete citít energičtěji a to bez rizika výkyvů a “dojezdu” jako u kávy či na kofeinu založené směsi.
Posílení imunity a celkového zdraví
Kombucha obsahuje velice komplexní soubor látek napomáhající zdraví organismu. Za krátký výčet můžeme zmínit: Bakteriální kultury (Lactobacillus;B.coagulans apod.), kvasinky (Sacharomyces), antioxidanty (katechiny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. octová, glukonová, glukoronová apod.), aktivní enzymy a nezanedbatelné množství vitamínů (vit. B12,B6, vit.C apod.).
Z pohledu legislativy bohužel nemůžeme sdílet zdravotní účinky, které Vám tyto látky mohou přinášet ale je zřejmé, že jejich komplex může napomáhat k normánímu fungování imunity a plnohodnotnému zdraví!
Nízký kalorický obsah
I když je jednou ze základních surovin pro výrobu kombuchy cukr, v naší kombuše je jeho obsah natolik nízký, že výsledný nápoj může užívat označení “nízký kalorický obsah”. Navíc veškerý obsažený cukr je při kvašení enzymaticky rozložen na lehce stravitelné monosacharidy glukózu a fruktózu.
Nepasterizovaný živý produkt
Aby si kombucha zachovala maximum nutričních látek a živých probiotik, produkt striktně nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme jej aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je na rozdíl od pasterizovaných či jinak konzervovaných produktů nutné naši kombuchu uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti.
Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli “živých” potravin. Ož naše kombucha není založena na cukernaté chuti ale na kvalitním čajovém fermentu, patříme mezi výrobce s nejnižšími obsahy cukrů vůbec!
O značce Projekt Kombucha
Za značkou stojí tři mladí muži – Ondřej, Jan a Marek. Společně se rozhodli vytvořit produkt přesně podle svých představ, jelikož na trhu postrádali kombuchu této chuti a kvality. Při vedení firmy uplatňují hodnoty, které sami žijí. Na prvních místech je to kvalita, udržitelnost a radost.
Značka vyrábí lahodně šumivý, osvěžující nápoj, vyrobený jen z kvalitního čaje a bylin. Nápoj, který fermentuje 5 týdnů, aby získal svou jedinečnou chuť, ideální perlivost a byl plný prospěšných probiotik.
Zloženie
Odvar ze zeleného čaje s květy jasmínu min. 90 % (pitná voda, zelený čaj s příchuti jasmínu 0,5 %), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2 %).
Výživové hodnoty | Na 100 g (ml) |
---|---|
Kalorie | 15 |
Tuky | < 0,1 g |
Nasycené |
Použitie
Kombuchu nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme ji aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je nutné ji uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti.
Parametre
Kód produktu | 165519 |
---|---|
EAN | 8594202660015 |
Forma | Nápoj |
Značka | Projekt Kombucha |
Kategória | Kombucha |
Hodnotenie produktu
V záujme transparentnosti recenzie nijako neovplyvňujeme.Tento produkt zatiaľ nikto nehodnotil.