Koláčiky nám pomáhajú s fungovaním webu. Vďaka nim vieme, ako naše stránky používate a môžeme ich zlepšovať. Môžete ich odmietnuť tu, ale budeme radi za ich prijatie, aby sme sa mohli stále zdokonaľovať.
Spirulina
Spirulina je drobná sladkovodní řasa (sinice) modrozelené barvy. Již staří Aztékové a Mayové jí přisuzovali „magickou sílu" a společně s obilovinami tvořila hlavní součást jejich jídelníčku. Dodnes se pěstuje ve vysokohorských oblastech And na území Ekvádoru.
Čemu prospívá spirulina
Spirulina je přírodním, vyváženým a lehce stravitelným koncentrovaným zdrojem pro lidský organismus prospěšných rostlinných bílkovin, vitamínů, aminokyselin a minerálních prvků. V odborné literatuře se poukazuje na schopnost spiruliny podpořit přirozenou obranyschopnost lidského organismu, přispívat ke snížení hladiny cholesterolu a pocitu únavy, pomáhat při zácpě a příznivě ovlivňovat stav pokožky.
Díky své výjimečné nutriční hodnotě bývá také součástí řady diet, kde se především využívá její schopnost navodit pocit sytosti.
Dávkování spiruliny
Spirulina se užívá v několika dávkách během dne s jídlem, případně mezi jídly. Ve formě lisovaných tablet by měla být podávána s dostatečným množstvím tekutin (minimálně 2 dcl). Ve formě prášku se pak doporučuje v množství kávové lžičky rozmíchat ve vodě, případně vmíchat do jogurtu, polévky či běžného jídla.
Co je dobré vědět
Spirulině se svým vzhledem a složením podobá Chlorella – ta se ale liší v tom, že patří mezi jednobuněčné sladkovodní řasy s celulózovou buněčnou stěnou pro lidský organismus nestravitelnou. Obě komponenty jsou společnou součástí některých doplňků stravy.
-
Rodinná lékarna s 30letou tradicí
-
Naši kvalitu ověřujeme výzkumem
-
Osobní přístup k naším zákazníkům
-
Naše produky balíme ekologicky