- Domov
- Doplnky stravy
- Rastlinné extrakty a byliny
- Chlorella
Chlorella
Chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa s vysokou nutriční hodnotou, která se pěstuje v asijských zemích. Svým spektrem vitamínů a minerálů a hodnotou bílkovin si oprávněně získává stále větší pozornost vědců a široké veřejnosti. Pojďme si ji tedy představit. Zistite viac
- Značka: Purasana
- Zrušiť vybrané filtre
-
Green Mix Powder - Zmes zelených antioxidantov BIO 200 g
Bez aditív , BIO , % Zľava pre prihlásených ,PurasanaS vitamínmi, minerálmi, fytonutrientmi, chlorofilom. Čisté zloženie.Dostupnosť: Skladom do 2 dní19,2 €
0,96 € / 10 g
-
Chlorella Powder - Prášok BIO 200 g
BIO , % Zľava pre prihlásených ,PurasanaSupersilný zdroj minerálov, vitamínov a chlorofylu. Na detoxikáciu.Dostupnosť: Skladom21,38 €
1,06 € / 10 g
Zvolenému výberu neodpovedá žiadny produkt.
Čemu prospívá
Chlorella obsahuje velmi ceněné látky s antioxidačními účinky a s podporou vitality člověka. V odborné literatuře je popisováno:
- příznivé ovlivnění činnosti imunitního systému člověka
- unikátní schopnost chlorelly vázat na sebe těžké kovy a další toxické sloučeniny
Tím přispívá k žádoucímu a rychlému odstranění toxinů z lidského organismu. Za významnou je dále považována podpora metabolismu i funkcí jater. Blahodárný vliv má na střevní trakt prostřednictvím stimulace růstu přirozené střevní mikroflóry a zklidněním střevní stěny při jejím podráždění.
Dávkování
Chlorella je nejčastěji dostupná ve formě za studena lisovaných tablet, které je nutné dostatečně zapít, nebo prášku. Dostupná je také v BIO kvalitě. Doporučená denní dávka je vždy uvedena v příbalové informaci produktu.
Mezi nejčastěji využívané druhy chlorelly v doplňcích stravy patří Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa, Parachlorella kesseri a Chlorella SP. Za velmi rozumnou lze ve vybraných přípravcích považovat kombinaci chlorelly s dalšími přírodními „superpotravinami", ke kterým patří spirulina nebo zelený ječmen.
Co je dobré vědět o jejím zpracování
Buňky chlorelly mají pevnou buněčnou stěnu, kterou lidský organismus nedokáže vstřebat. Proto je nutné při zpracování této řasy její buněčný obal narušit - vysokotlakou homogenizací, mletím, mikrovlnným zářením, nebo sonickými pulsy. Údaj o procesu desintegrace buněčné stěny by měl být k dohledání v příbalové informaci výrobce.