Test krémů na citlivou pleť od Jonzacu – recenze

Test krémů na citlivou pleť od Jonzacu – recenze

Bára Chajlazová

Otestovali jsme krémy na reaktivní pleť přímo na reaktivní pleti. Jak si produkty značky Jonzac vedly?

Správný hydratační krém pro reaktivní pleť by měl splňovat 2 základní kritéria – pleť hydratovat a zklidnit. Nejen toto slibují krémy z řady Reactive od francouzské značky Eau Thermale Jonzac. Na krémy jsme si posvítili a otestovali je přímo na reaktivní pleti. Jak si vedly?

 

Co jsme testovali?

Testu se podrobily dva krémy značky Eau Thermale Jonzac z řady Reactive:

1. Lehká emulze na intolerantní pleť BIO 40 ml

Emulze se zklidňujícími účinky. Pleť hydratuje, regeneruje a chrání její přirozenou kožní bariéru. Pro normální až smíšenou pleť.

2. Výživný krém na intolerantní pleť BIO 40 ml

Zklidňující krém pro intolerantní pleť. Intenzivně vyživuje, regeneruje a chrání kožní bariéru. Pro normální až suchou pleť.

 

Jak jsme testovali?

Produkty jsem testovala na své citlivé a reaktivní pleti, pokožku mám spíše normální až sušší. Při výběru krémů jsem vždy velmi opatrná, jelikož mě obzvláště v zimních měsících trápí periorální dermatitida – vyrážka kolem úst a nosu. Krémy jsem zařadila jak do své každodenní ranní, tak večerní rutiny. Takto vypadala rutina při testování krémů Jonzac:

Ranní rutina

  • Opláchnutí pleti čistou vodou
  • Jonzac krém
  • Opalovací krém SPF 50

Večerní rutina

  • Odlíčení pleti mandlovým olejem
  • Vyčištění pleti hydratačním čisticím gelem
  • Retinolové sérum
  • Jonzac krém

 

Hodnocení produktů

Eau Thermale Jonzac Reactive Lehká emulze na intolerantní pleť BIO 40 ml

Emulze má opravdu lehkou texturu, příjemně se nanáší a během chvíle se do pokožky vstřebá. Skvěle si vedla i jako podklad pod make-up. Na celý obličej a krk vystačilo množství odpovídající 2 zmáčknutím pumpičky. Krém pěkně hydratoval mou normální až sušší pleť, pro velmi suchou pleť ale hydratace dostatečná není.

Lehká konzistence – vhodný pro normální až smíšenou pleť

Příjemně se roztírá

Rychle se vstřebává, nezanechává mastný film

Vhodný jako denní krém (zejména v letních měsících)

Po aplikaci je pleť jemná a hydratovaná

Neucpává póry

Bez parfemace

Obsahuje 99 % složek přírodního původu, 49 % složek z organického zemědělství, 54 % složek původem z Francie

Nevhodný pro velmi suchou pleť


Eau Thermale Jonzac Reactive Výživný krém na intolerantní pleť BIO 40 ml

Výživný krém od Jonzacu se také nanáší velmi dobře, navzdory hutnější konzistenci se i poměrně rychle vstřebává. Na obličej a krk jsem použila množství odpovídající 2–2,5 zmáčknutím pumpičky. Jedinou potenciální nevýhodou je to, že krém má tendenci mírně “žmolkovat”, pokud jej použijete pod make-up. Před aplikací dalších produktů tedy dejte krému čas, aby se do pleti dostatečně vstřebal. Ideálně bych doporučila jej používat večer jako poslední krok rutiny.

Hutnější konzistence – vhodnější pro normální až suchou pleť

Příjemně se roztírá

Pleť vyživí a zanechá ji sametově hebkou

Dobře se vstřebává, nezanechává mastný film

Vhodný jako noční krém, případně denní krém v zimních měsících

Neucpává póry

Bez parfemace

Obsahuje 99 % složek přírodního původu, 49 % složek z organického zemědělství, 54 % složek původem z Francie

Má tendenci mírně “žmolkovat”

Ukázka konzistence krémů – na ruce vlevo Jonzac Výživný krém, vpravo Jonzac Lehká emulze. Ačkoliv na pohled není rozdíl v konzistenci vidět, výživný krém je o něco hutnější.

 

Co dalšího bychom vyzdvihli?

1. Obal

U obou produktů můžeme vyzdvihnout nejen složení, ale také obal. Obzvláště u produktů pro citlivou plet je důležitý přehled o přesném složení. To Jonzac zvládá na jedničku. Na krabičce najdete seznam ingrediencí i s popisem jejich účinků. Do našich rukou se bohužel zatím dostala pouze francouzská verze, ale věříme, že brzy se dočkáme i přelepu v češtině. :-)

Produkt má také dávkovací pumpičku, která je např. oproti kelímkům velmi hygienická. Množství, které pumpička dávkuje, je tak akorát. Obal je z měkkého materiálu, pokud tedy bude produkt takřka “na dně”, vymáčknete z něj maximum. :-)

 

2. Zodpovědnost značky

Z kvalitního produktu má člověk ještě větší radost, pokud byl vytvořen v souladu s přírodou. A to Jonzac splňuje. Všechny výrobky jsou vegan a nebyly testovány na zvířatech. Obaly pochází z recyklovaných PET plastů a bioplastů získaných z cukrové třtiny. Výrobce navíc věnuje 1 % z prodeje environmentálním iniciativám.

Produkty také mají označení COSMEBIO, které zaručuje, že produkty obsahují alespoň 95 % přírodních složek, 95 % ekologicky pěstovaných složek a nejméně 10 % organických složek. V produktech také nenajdete parabeny, silikony, GMO, parafín ani nanočástice.

Jaký je finální verdikt?

Oba krémy jsou velmi jemné a vůči pokožce tolerantní – nedráždí, zklidní a vyživí. A který z nich vybrat? To je jednoduché – záleží na tom, jaký máte typ pleti a jak krém plánujete používat.

Lehká emulze se bude hodit těm, kteří hledají lehčí denní krém. Díky lehké konzistenci je vhodná do teplejšího počasí, výborně ji zkombinujete i s make-upem. Ačkoliv je emulze uzpůsobena pro normální až smíšenou pleť, poskytla dostatečnou hydrataci i sušší pleti (velmi suché pleti bych krém nedoporučovala).

Výživný krém bych doporučila užívat spíše večer, případně jako denní krém v chladnějších měsících. Vhodnější je pro osoby s normální až suchou pletí.


Upozornění:

Produkty značky Eau Thermale Jonzac nám byly poskytnuty výrobcem zdarma pro účely této recenze. Našim čtenářům se snažíme vždy přinášet co nejobjektivnější a nejupřímnější hodnocení, názory a postřehy v článku tak vycházejí výhradně z našich osobních zkušeností a nejsou nijak ovlivněny či upravovány výrobcem.