Přírodní, přesto účinné řešení akné? Existuje.

Přírodní, přesto účinné řešení akné? Existuje.

PharmDr. Hana Chudobová

Přírodní kosmetika je v poslední době velmi vyzdvihována. Všechny ty bylinky a éterické oleje příjemně působí jak na těle, tak na duši. Dokáže však být stejně účinná jako syntetická? K tomu jsem byla dlouho skeptická ...než jsem objevila Inlight.

Přírodní kosmetika je v poslední době velmi vyzdvihována. Všechny ty bylinky a éterické oleje příjemně působí jak na těle, tak na duši. Dokáže však být stejně účinná jako syntetická? K tomu jsem byla dlouho skeptická ...než jsem objevila Inlight.  

V čem je Inlight kosmetika tak výjimečná?

1. 100% BIO kosmetika 

Inlight je první kosmetika na světě certifikovaná 100 % BIO v celé produktové řadě. Je vyrobena z nejčistších a nejkvalitnějších ingrediencí vypěstovaných v ekologickém zemědělství bez syntetických postřiků a GMO. 

2. Mimořádně účinná – viditelné výsledky

Dává pokožce nejčistší vitální superpotravu a nastoluje rovnováhu k hojivým procesům. Synergie bylin a olejů si umí poradit i s těžkou formou akné, ekzémy, jizvami, pigmentovými skvrnami, vráskami a dermatitidami. Účinnost byla potvrzena různými studiemi

3. Vyvinutá za pomoci vědy a celostního přístupu 

Inlight vyvinul přední britský lékař, homeopat a fytoterapeut MUDr. Mariano Spiezia. Kosmetika je vyráběná v britském Cornwallu, tradiční několika měsíční macerací bylin v oleji, za využití vědy a celostního přístupu. 

4. Plná vitamínů a dalších živin pro zdravou pokožku

Výsledkem jsou voňavé BIO balzámy a oleje s obsahem širokého spektra vitamínů, minerálů a látek přirozených a prospěšných lidské pokožce. Neobsahují vodu, jsou konzervovány přirozeně se vyskytujícím vitamínem E a éterickými oleji. 

Přeneste se do světa Inlight pomocí této video ukázky:



Viditelné výsledky

Abych nezůstala jen u planých slov a řečí, zde jsou ukázky pleti zákaznic, kterým kosmetika Inlight velmi pomohla (další spokojené zákaznice sledujte na instagramu Biorganica). Nejedná se o účinek ze dne na noc, někomu se zezačátku může pokožka trochu zhoršit (dočasně), ale výsledky jsou při dlouhodobém užívání velmi pěkné.

U každé ze slečen je napsáno, jaké produkty používala, abyste se mohly inspirovat.

inlight akne

Slečna používá Inlight Čisticí balzám, Květové tonikum a Hloubkově hydratační balzám. Celý její příběh, jak bojovala s pletí, si můžete přečíst zde

inlight akne

Slečna používá Inlight Čisticí balzám, Květové tonikum a Hloubkově hydratační balzám, Noční balzám a Super-food masku. Celý její příběh, jak bojovala s pletí, si můžete přečíst zde.

Inlight akne

Slečna používá Inlight Čisticí balzám, Květové tonikum a Hloubkově hydratační balzám, Super-food masku a Čokoládovou masku. Celý její příběh, jak bojovala s pletí, si můžete přečíst zde.

inlight akne

Slečna používá Inlight Čisticí balzám, Květové tonikum a Hloubkově hydratační balzám. Celý její příběh, jak bojovala s pletí, si můžete přečíst zde.

Základem péče Inlight - čištění ve 2 krocích

Hloubkové čištění pleti je v dnešní době základem a zárukou zdravé a krásné pleti. Inlight navrhl systém dvoufázového čištění, které nastartuje správné fungování pleti a připraví ji pro následnou péči.

1. Hloubková očista: BIO Čistící balzám Inlight 

  • Voňavý čistící 100% BIO Čistící balzám s trojím účinkem odlíčí i voděodolný make up, hloubkově čistí a intenzivně vyživuje pleť. Obsahuje výtažky blahodárných bylin, jejichž úkolem je efektivně odvádět povrchové i hloubkové nečistoty a toxiny, upravovat mazotok, zklidňovat projevy problematické kůže a pomáhat pokožce navrátit její přirozené funkce.
  • hlavní výhody: 
    • 3 v 1 odlíčení včetně voděodolné řasenky, hloubkové čištění a intenzivní výživa
    • zanechává pleť viditelně čistou, hladkou, zářivou a vyživenou
    • skvělé výsledky u problematické pleti i u těžkých forem 
    • hloubkové čištění a hydratace v jednom kroku
  • co obsahuje: cypřiš, rozmarýn, sezamový a olivový olej, výtažek z listu zeleného čaje ..
  • vhodný pro: všechny typy pleti včetně citlivé, mastné a náchylné k akné
inlight čistící balzám

2. Jemná tonizace: BIO Květové tonikum Inlight

  • Jemné pleťovém tonikum bylo vyvinuto jako doplněk k BIO Čistícímu balzámu na pleť. Tonizační směs obsahující mimo jiné čistý vodní destilát z růže, rmenu římského a levandule je výborná jako základ optimální péče o pleť, udržuje její vyvážené pH a je vhodná i pro tu nejcitlivější pokožku. Zanechá ji jemnou, osvěženou a zároveň ji postupně navrací přirozenou rovnováhu a krásu. 
  • hlavní výhody: 
    • napomáhá odstranit nadbytečný mastný film
    • zklidňuje podráždění, stahuje póry a vypíná pokožku 
    • připravuje pleť na to, aby co nejlépe vstřebala následnou péči 
    • po vyčištění zklidní, tonizuje a osvěžuje
  • co obsahuje: destilát z růže damašské, rmenu římského a levandule 
  • vhodný pro: všechny typy pleti včetně citlivé a náchylné k akné 
tonikum inlight

Proč je čištění pleti tak důležité? 

  1. Důkladné čištění pleti a jemná exfoliace umožní kožním buňkám rychlejší regeneraci a připraví pokožku na následnou péči. 
  2. Díky správnému čištění se mohou nanesené kosmetické výrobky lépe vstřebávat do kůže. 
  3. Kvalitní čištění je nejlepší prevencí předčasného stárnutí. 
  4. Líčení aplikované na vyčištěnou pleť vydrží déle a vypadá lépe. 
  5. Čištění působí preventivně proti nedokonalostem pleti jako jsou akné, černé tečky a ucpané póry.

Jak zvolit správnou rutinu na problematickou pleť 

Zcela zásadní je začít s produkty na čištění pleti. A to BIO Čisticí balzám a BIO Květové tonikum. Tyhle dva zázraky by rozhodně neměly ve vaší rutině chybět. Oba také naleznete ve zvýhodněném balení v čistící sadě

Pro nejlepší efekt pak doporučujeme začlenit i některé z těchto pomocníků:

Proč je kosmetika Inlight dražší než konvenční kosmetika

  • 100% BIO certifikovaná - obsahuje pouze nejčistší a nejkvalitnější suroviny vypěstované v ekologickém zemědělství. Na světě existuje pouze několik 100% BIO značek.
  • velmi koncentrovaná - neobsahuje vodu, není tudíž "naředěná"
  • vydrží velmi dlouho - jelikož je kosmetika velmi koncentrovaná, používá se jí opravdu malé množství (velikost malé špachtličky), vydrží tedy déle než stejné množství jiné kosmetiky

inlight

Její obliba se rychle šíří mezi slavnými tvářemi

K osobnostem, které milují Inlight, patří spousta znamých tváří jako Aňa Geislerová, Tamara Klusová, Adéla Gondíková, Jiří Langmajer a Saša a Lída Rašilovi. 

Jak je vidět i z instagram příspěvku, obliba Inlight, zvlášť poté co ji vyzykoušíte, se přenáší opravdu rychle ...k nám tedy již určitě dorazila :)

Inlight


Zdroje: 

(1) https://www.biorganica.cz 

(2) https://www.instagram.com/biorganica_cz/

(3) Biorganica Akademie

(4) https://www.instagram.com/biorganica_cz/

 

PharmDr. Hana Chudobová
autor článku

Vystudovala jsem klinickou farmacii na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Zanedlouho poté jsem začala provozovat svoji vlastní lékárnu, kterou mám až do současnosti. Za tu dobu jsem si rozšířila odborný rozhled nejen řadou certifikovaných kurzů o poradenství ve farmacii, ale především denodenní prací s pacienty, kteří se za mnou vrací již přes 30 let. V praxi využívám své znalosti a zkušenosti s pacienty společně s poznatky současné medicíny. Farmacii mám ráda, přináší mi radost a dlouhodobé uspokojení.

poradna@vitalpoint.cz

Související články